John Mellkvist AB

PR-konsult och framtidsspanare. Har sedan 1994 haft olika roller på ett antal ledande byråer i komunikationsbranschen; Mindmakers PR, Lowe Brindfors, Brindfors Design, Hall&Cederquist Y&R, Grow, Identity Works, SWE med flera. Har uppdragsgivare i och utanför Sverige. Föreläser om trender och framtid, skriver och medverkar regelbundet i olika medier. Född 1972.

Ny identitet för Påhlmans

Ny identitet för Påhlmans

VARUMÄRKESUPPDRAG: Under året har jag arbetat med att utveckla det anrika varumärket Påhlmans vars handelsintitut grundades redan 1881. Verksamheten, som ägs av utbildningskoncernen Medborgarskolan, har utvecklats och innefattar idag både handelsinstitut och gymnasium. Detta samtidigt som konkurrensen hårdnat på utbildningsområdet och behovet av att som skola både tydliggöra sitt erbjudande och skapa förtroende blivit allt viktigare. 

Steg ett var att i samråd med skolledningen utforma, genomföra och analysera en attitydundersökning för att se hur potentiella sökande uppfattar Påhlmans varumärke i konkurrensen med andra. Utifrån undersökningens resultat, har jag sedan haft ansvaret för att utveckla Påhlmans befintliga varumärkesidentitet så att den bättre stämmer mot dagens behov; balanserar och förtydligar förhållandet mellan handelsinstitut och gymnasium, men också tar tillvara skolans långa och starka historia. Ett mycket intressant uppdrag som nu är färdigt och blir verklighet. 

Hela pressmeddelandet går att läsa här.

 

Hamburgerkedjans eldrivna sportbil

Hamburgerkedjans eldrivna sportbil

Gör som Timberlake

Gör som Timberlake