John Mellkvist

 

Varumärket. Starkast, tydligast och intressantast blir det om det får spela en större roll. Inget kommunicerar starkare än tydliga värderingar, som visar vilken värld företaget vill verka för. För att ett modernt företag även ska upplevas relevant behöver det ges en inspirerande riktning. Det vill säga att det inte bara står för något, utan även vill åstadkomma något. Det är det som på allvar engagerar människor. Denna riktning behöver sedan kommuniceras genom identitet, text- och bildspråk så att allt förstås och hänger ihop. Jag hjälper mina uppdragsgivare med just detta. Det är lika ofta strategisk varumärkesrådgivning generellt som identitet/design specifikt – men även kommunikation, konceptutveckling, inspirationsföreläsningar och workshops. 

I bagaget har jag över 20 års erfarenhet av kommunikation och varumärkesarbete från ett flertal av landets främsta byråer; Brindfors, Hall & Cederquist/Y&R, Grow, Identity Works med flera. Sitter styrelsen för smyckesföretaget Syster P och designföretaget JL Identity (JohnLook.com) samt ingår i advisory board för Berghs School of Communication och Stockholm Philanthropy Symposium. Mina trendspaningar går att läsa i tidningen Resumé och magasinet Rum Design.

Mina uppdragsgivare spänner mellan så skilda områden som dagligvaruhandel, utbildning och mode. Jag arbetar både direkt mot koncernledningar och genom konsultföretag.

 
John.jpg